Hier hebben we de meest gestelde vragen van onze klanten verzameld en beantwoord om u te helpen bij het vinden van de informatie die u nodig heeft.
.
- Alle
- Veelgestelde vragen
Hulp nodig?
Heeft u nog andere vragen? Stuur dan een email naar support@honingdirect.nl
Veelgestelde vragen
Voor 23:59 besteld = morgen in huis: *Voor onze lege glazen potjes geldt: Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis. Disclaimer: We doen er alles aan om uw bestelling op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat de bezorging vertraagd is.
Als u een vraag heeft over een product geven wij u graag advies. Op deze pagina kunt u ons een bericht sturen. Wilt u liever telefonisch contact? Vermeld dit dan op de contactpagina
Doorgaans worden nieuwe producten toegevoegd aan onze webwinkel. Laat ons daarom op deze pagina weten wat u zoekt en wij helpen u met het vinden naar het juiste product.
Geregeld krijgen we de vraag of er suiker wordt toegevoegd in onze honing. Onze honing bevat geen enkele toegevoegde (kristal) suikers. Aan het eind van het *bijenseizoen wordt door de imkers voor het laatst honing geoogst. Na deze oogst is er onvoldoende *dracht om voor het bijenvolk te overwinteren. Imkers voeren de bijen een speciale oplossing van suikerwater om de winter door te komen. Zouden we dit niet doen, dan zou het bijenvolk sterven. De in het najaar gevoerde suikerwater komen gegarandeerd niet in de honing terecht. Nergens zijn er imkers die hun bijen niet bijvoeren maar wel honing oogsten, zelfs niet de lokale imker. Degene die dit zegt is bij voorhand niet te vertrouwen. *Bijenseizoen= Medio maart – September *Dracht= Nectar-rijke planten, struiken of bomen
Yes, we do. Please send your customisation requests to email@domain.com, we will give you our quote. Thank you.
Alle goede honing gaat op den duur kristalliseren. Dit natuurlijke proces wordt ook wel ‘versuikeren’ genoemd. De ene honingsoort doet dat wat sneller dan de andere. Kristallisatie betekent de eindfase van de ontwikkeling in de rauwe honing. Gekristalliseerde honing kan gemakkelijk weer vloeibaar worden gemaakt door ze in handwarm water te zetten (het water mag niet te heet zijn). Ook kunt u de honingpot enkele dagen op de verwarming zetten, deze manier is natuurlijk wel minder controleerbaar. Let op: Honing verliest veel van zijn gezonde eigenschappen als deze wordt verwarmd vanaf een tempratuur van ongeveer 45 graden.