Wat is MGO in Manuka honing?
Manuka honing is een unieke honingsoort afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australie. Een populaire factor in de Manuka honing is het MGO-gehalte. Maar wat is MGO precies en hoe worden de MGO-waardes bepaald? In deze blogpost gaan we daar dieper op in.
Inhoud:
• Wat is MGO?
• Hoe zijn de MGO-waardes bepaald?
• Wat is het verschil tussen UMF en MGO?
• De toekomst van MGO als maatstaf
• Wat is het verschil van honing met en zonder MGO?
• Waarom manuka honing bij Honingdirect.nl?
Wat is MGO?
MGO staat voor methylglyoxal, een stof die voorkomt in manuka honing. Als we kijken naar wat de stof wetenschappelijk betekent, dan zien we dat deze uit een natuurlijke verbinding is ontstaan. Dit is gebeurd tijdens het metabolisme van suikers. Methylglyoxal is trouwens ook aanwezig in koffie, bier, kaas, en zelfs in onze eigen urine. Echter is het het rijk aanwezig in manuka honing. Het is juist deze stof die de manuka honing zo populair maakt.
Hoe zijn de MGO-waardes bepaald?
De MGO-waarde van Manuka honing wordt gemeten in milligram per kilogram en geeft aan hoeveel methylglyoxal er aanwezig is in de honing. Het bepalen van de MGO-waarde van Manuka honing gebeurt door middel van een test in het laboratorium. Deze test meet de hoeveelheid methylglyoxal in de honing en geeft vervolgens een cijfer aangeduid in de MGO-schaal. De MGO-waarde van Manuka honing kan daarom variëren. Hogere MGO-waarden betekenen vaak dat de honing dan ook duurder is. Zelf verkopen we Manuka honing van 100+, 250+ en 550+.
Wat is het verschil tussen UMF en MGO?
Over het algemeen wordt aangenomen dat er een verband bestaat tussen UMF en MGO, omdat beide maatstaven gerelateerd zijn aan het specifiek op meten van bepaalde eigenschappen van Manuka-honing. Dit betekent dat een hogere UMF-waarde meestal overeenkomt met een hogere MGO-waarde en vice versa. Het is echter belangrijk op te merken dat UMF en MGO niet volledig uitwisselbaar zijn, omdat ze verschillende eigenschappen meten.
De toekomst van MGO als een maatstaf
De vraag naar Manuka-honing met een hoog MGO-gehalte blijft toenemen, omdat consumenten steeds meer geïnteresseerd zijn in deze honing. Dit betekent dat er een blijvende vraag zal zijn naar een betrouwbare en nauwkeurige manier om de MGO-waarde van Manuka-honing te beoordelen. Over het algemeen lijkt het waarschijnlijk dat de MGO-maatstaf de komende jaren een belangrijke rol zal blijven spelen bij de beoordeling van de honing. Maar er is ook ruimte voor verbetering en ontwikkeling van nieuwe maatstaven die de complexe chemische eigenschappen van deze bijzondere honing beter in kaart brengen.
Wat is het verschil van honing met en zonder MGO?
Manuka honing is getest op de concentratie methylglyoxal. Honing zonder MGO kan wel degelijk MGO bevatten, afhankelijk van de soort honing. Zo is bijvoorbeeld de bloemenhoning geoogst in Nederland in sommige gevallen een aantrekkelijkere keus voor veel van onze klanten. Dit komt door de aanwezige stuifmeelkorrels in de honing. Sommige soorten honing hebben bijvoorbeeld een lagere concentratie methylglyoxal. Honing zonder geteste MGO kan dus ook zeker een keuze zijn!
Waarom manuka honing bij Honingdirect.nl
Bij Honingdirect.nl koop je manuka honing afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Onze honing bevat een track and trace-systeem aan de bovenzijde van de pot, wat betekent dat je het product kunt traceren naar de exacte plek waar het geoogst is. Zo weet je zeker dat je authentieke en eerlijke manuka honing koopt.
Ons klein bedrijf is ontstaan vanuit een hobby en liefde voor het bijenhouden. Wij zijn dus geen grote, anonieme organisatie, maar een team van enthousiaste honingliefhebbers. Vandaar dat onze producten met liefde worden aangeboden.
Als kers op de taart bieden wij ook nog eens een supersnelle levering. Als je op werkdagen voor 23:59 uur bestelt, heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Zo kan je dus op zeer korte tijd genieten van je manuka honing!
Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!
Deja un comentario
Tenga en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.