🍞 Paasbrood met honing en noten
Een heerlijk zoet en kruidig brood met honing en noten, perfect voor de Paasbrunch.
Ingrediënten
• 500 g bloem
• 1 zakje droge gist (7 g)
• 1 tl kaneel
• 1/2 tl zout
• 200 ml melk (lauw)
• 2 eieren
• 75 g boter (gesmolten)
• 100 g honing (acacia- of bloemenhoning)
• 75 g rozijnen
• 50 g gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
• 1 losgeklopt ei (voor bestrijken)
Bereiding
1. Meng de bloem, gist, kaneel en zout in een kom.
2. Voeg de lauwwarme melk, eieren, gesmolten boter en honing toe en kneed tot een soepel deeg.
3. Meng de rozijnen en noten door het deeg.
4. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
5. Kneed kort door en vorm een brood. Leg op een bakplaat met bakpapier.
6. Laat nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
7. Bestrijk het brood met losgeklopt ei en bak in 25-30 minuten goudbruin.
🎯 Tip: Serveer met een laagje roomboter en een drizzle honing!
Deja un comentario
Todos los comentarios del blog se verifican antes de su publicación.