Skip to content
  • Free shipping from €49,-
Ordered before 23:59 = delivered tomorrow

🍞 Paasbrood met honing en noten

🍞 Paasbrood met honing en noten

Een heerlijk zoet en kruidig brood met honing en noten, perfect voor de Paasbrunch.

Ingrediënten

• 500 g bloem

• 1 zakje droge gist (7 g)

• 1 tl kaneel

• 1/2 tl zout

• 200 ml melk (lauw)

• 2 eieren

• 75 g boter (gesmolten)

• 100 g honing (acacia- of bloemenhoning)

• 75 g rozijnen

• 50 g gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)

• 1 losgeklopt ei (voor bestrijken)

Bereiding

1. Meng de bloem, gist, kaneel en zout in een kom.

2. Voeg de lauwwarme melk, eieren, gesmolten boter en honing toe en kneed tot een soepel deeg.

3. Meng de rozijnen en noten door het deeg.

4. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

5. Kneed kort door en vorm een brood. Leg op een bakplaat met bakpapier.

6. Laat nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

7. Bestrijk het brood met losgeklopt ei en bak in 25-30 minuten goudbruin.

🎯 Tip: Serveer met een laagje roomboter en een drizzle honing!

Prev Post
Next Post

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Coming soon
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
0%